Biskvier

Ingredienser:

Bottnar

250 g mandelmassa (50/50)


1.5 dl strösocker


2 st äggvitor

Smörkräm

200 g rumsvarmt smör


2 dl forsocker


1 tsk vaniljsocker


4 tsk kakao

Chokladtäcke

200 g blockchoklad


100 g vit choklad

Gör så här:

1. Riv mandelmassan fint och rör ihop med socker och äggvitor till en jämn smet.

2. Häll upp i spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3-4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 190 grader celsius i ca 14 min. De ska få en väldigt lätt brun färg.

4. Blanda samman alla ingedienser till smörkrämen och bre lite toppigt på undersidan av varje biskvibotten. Låt stå i kylen minst 30 min.

5. Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa varje bisvi i chokladen, skaka lite försiktigt så att överflöd rinner av innan de läggs på ett fat.

6. Smält den vita chokladen i vattenbad och häll upp i spritspåse. Lägg biskvierna i rader på bakplåtspapper, spritsa chokladen ett par gånger över varje biskvi-rad.

7. Låt stå i kylskåp minst 30min. Njut!

Tips:

Går att frysa! Antingen hela biskvien eller bara bottnarna om man vill baka klart senare.

Håller minst en vecka i kykskåp.

Mall att lägga under bakplåtspappret vid spritsning av bottnar. (Länk kommer).