250 g mandelmassa (50/50)
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
200 g rumsvarmt smör
2 dl forsocker
1 tsk vaniljsocker
4 tsk kakao
200 g blockchoklad
100 g vit choklad
1. Riv mandelmassan fint och rör ihop med socker och äggvitor till en jämn smet.
2. Häll upp i spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3-4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen på 190 grader celsius i ca 14 min. De ska få en väldigt lätt brun färg.
4. Blanda samman alla ingedienser till smörkrämen och bre lite toppigt på undersidan av varje biskvibotten. Låt stå i kylen minst 30 min.
5. Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa varje bisvi i chokladen, skaka lite försiktigt så att överflöd rinner av innan de läggs på ett fat.
6. Smält den vita chokladen i vattenbad och häll upp i spritspåse. Lägg biskvierna i rader på bakplåtspapper, spritsa chokladen ett par gånger över varje biskvi-rad.
7. Låt stå i kylskåp minst 30min. Njut!
Går att frysa! Antingen hela biskvien eller bara bottnarna om man vill baka klart senare.
Håller minst en vecka i kykskåp.
Mall att lägga under bakplåtspappret vid spritsning av bottnar. (Länk kommer).